NIEUWSBRIEF  17

Ouders / verzorgers bedankt !!!:
We willen iedereen bedanken voor de hulp in het afgelopen schooljaar. Het team stelt dit zeer op prijs.

Zo. Het zit erop. Groep 8 de deur uit geveegd, afscheid genomen van de invalkrachten, de stoelen en tafels gestapeld, de planten in de opvang.

Iedereen een hele fijne en gezonde vakantie!

Tot 23 augustus

Vandaag laatste schooldag. Alle kinderen worden getrakteerd op een waterijsjeMet skippyballen muziek maken


Wauw wauw wauw, wat hadden wij een fantastische afsluiter van de schooldag vandaag. Alle kinderen  mochten drummen! Iedereen was lekker enthousiast en heeft zijn of haar best gedaan.

Digiwijs op obs de Poolster

Het is officieel nu, we zijn een gecertificeerd digitaal geletterde school!

Leerkrachten hebben na een tweejarig traject hun digitale bekwaamheid ruimschoots bewezen en hebben allemaal met glans hun certificaat gehaald.

HALT and CATCH FIRESchoolfotograaf

Jeanet Elting maakt klassenfoto’s en individuele foto’s.


Boekenruilmarkt

De kinderen van groep 1 t/m 8 hebben boeken geruild in het speellokaal.

De kinderen konden zich opgeven bij de leerkracht. Ze namen vanuit huis leesboeken of strips mee en gingen donderdag 1 juli met elkaar ruilen.
Sportmiddag

Met de combi coaches. Van zwemworkshops tot het spel 10 tellen in de rimboe.

Bekijk op SchOuderCom de foto’s.4 Mei

Dinsdag 4 mei dodenherdenking bij het monument aan de Kerklaan in Nieuw Buinen.  De school adopteert dit monument.  Dit jaar in verband  met Corona maatregelen geen bijeenkomst met ouders en leerlingen. Namens de school werd een bloemstuk neergelegd samen met de gemeente, comité 4 en 5 mei en dorpsbelangen.Moestuin

De groepen hebben zadjes gekweekt in de klassen. Vrijdag 30 april zijn de rode kool, sla, tuinboon en parika plantjes naar de moestuin verhuisd in een schoolkas. Na de meivakantie worden de stekjes uitgeplant.Koningsspelen 30 april

Hier de verslagen van de groepen. De resterende foto’s zijn te bekijken op SchOuderCom.

Gr 1

We hebben een geweldige koningsdag gevierd met groep1.  We begonnen met de koningsdrama, wat deden ze goed hun best,fantastisch om te zien!!

Daarna begonnen de koningsspelen.

Daarna moesten we nog druk aan de slag om de laatste moederdag cadeautjes in te pakken.

Na de lunch hebben ze goed hun best gedaan met de gym.

Trots konden ze naar huis met hun diploma en een mooie glimmende medaille en het moederdag cadeautje.

Gr 3

Het was een geweldige dag!!!!

Gr 4

We waren een beetje laat want de koning is al jarig geweest, maar we hebben zijn verjaardag zeer uitbundig gevierd. Groep 4 kwam sportief gekleed in het oranje, rood,wit ,blauw op school en de dag werd begonnen met een polonaise. Dit lukt in groep 4 zelfs zonder muziek. Daarna dansten en zongen we het koningslied van Kinderen Voor Kinderen samen.
De gymmeesters hadden een prachtig programma voor ons gemaakt met allemaal verschillende sporten en spelen.  Iedereen heeft een medaille gewonnen en we hadden heerlijke mandarijnen en oranje ranja in de pauze. De kinderen hebben genoten.

Gr 5

We hebben een super gezellige ochtend gehad met elkaar. In de ochtend hebben we veel verschillende spelletjes gedaan, zoals trefbal en hockey. Apenkooi en steen-papier-schaar vonden we het allerleukst! De kinderen hebben ook een medaille gekregen van de Koningsspelen. Daar zijn ze erg trots op!

Gr 6

Wat hadden we vandaag een fantastische dag.  Koningsspelen op 30 april. Droog weer en heel leuke spellen. De hele ochtend gespeeld en veel plezier gehad.

Gr 7/8

Wát een gezellige en sportieve ochtend hebben we gehad. Iedereen vond het erg leuk. De hele ochtend hebben we 8 verschillende spellen gespeeld, van hockey tot apenkooi tot trefbal.  


Fijne vakantie allemaal!Pasen

In alle klassen is Pasen gevierd zoals we het altijd doen. Gelukkig kon dat. De groepen 1 t/m 4 hebben geverfd, gespeeld, gezongen, geknutseld, gesmuld en... Eitje tik . Elke klas heeft nu een kampioen voor de rest van het jaar!

Alleen kon er helaas geen schoolkampioen worden gekroond omdat - tja, we weten wel waarom.

De kinderen van de bovenbouw zijn ook nog buiten wezen  “neutie schiet’n”.


Het was een gezellige dag.


Contact met Suriname

In het kader van de week van het openbaar onderwijs heeft onze school contact met verschillende andere scholen. Eén van die andere scholen is de Cederboom in... Suriname! Vanmiddag om half 1, half 9 's ochtends daar, hadden we contact met een groep daar. Wat was het leuk om een andere groep voor de camera te zien! Wij hebben eerst vragen aan hen gesteld en daarna kregen we wat vragen van hen terug. We komen er achter dat het onderwijs daar eigenlijk best veel lijkt op het onderwijs hier. Hun schooldagen zijn even lang en ze hebben dezelfde soort vakken als wij. Ze dragen daar wel een uniform, dat hebben wij dan weer niet. We vonden het jammer weer afscheid te moeten nemen, we hadden nog veel meer vragen, maar ze moesten ook weer verder met hun schooldag. Zeker voor herhaling vatbaar!Aanstelling kinderraadlid Borger-Odoorn Jaylinn Zwiers:

De kinderen van de bovenbouw konden zich aanmelden voor de kinderraad Borger-Odoorn……… lees verder in de nieuwsbrief.

Nationale Voorleesdagen

Online

Offline

Linksom of rechtsom

We besteden er aandacht an.
Sinterklaas

Nee, hij ging ons schooltje niet voorbij...

Lees de verhalen op de Prikborden.


Schoolontbijt

4 nov. : Vanmorgen hebben alle kinderen, traditiegetrouw gekleed in pyjama of wantsie, genoten van een lekker ontbijt.

Een bolletje of boterham belegd met kaas en/of komkommer, appeltje / eitje erbij, een kopje thee of bekertje melk.

Na 40 minuten waren de buikjes vol en rond.


Het was een gezellig samen zijn.


Thee zonder suiker was voor sommigen wel een dingetje...


Fc Emmen

Groep 7/8 start maandag 2 november met het project van Fc Emmen, scoren voor gezondheid. Op maandag 2 november wordt de opening verzorgd door een aantal medewerkers van het project van Fc Emmen. De kinderen gaan allerlei activiteiten doen die te maken hebben met voeding en sporten.

In een periode van 20 weken gaan we elke week een les doen die te maken heeft met het onderwerp voeding en gezondheid.

De kinderen hebben er heel veel zin in!Verkiezing leerlingenraad

Op woensdag 21 oktober hebben de leerlingenraad verkiezingen plaatsgevonden voor groep 5 en groep 7.

Van tevoren hebben alle kandidaten thuis een verkiezingsposter gemaakt en ze hebben voor de rest van de groep een korte presentatie gehouden.
Twee leerlingen uit groep 5 en twee uit groep 7 werden gekozen in de nieuwe leerlingenraad van De Poolster. Er werd een jongen en een meisje gekozen uit elke klas.

De verkiezingen gingen op dezelfde manier als wanneer volwassenen gaan stemmen. Het speellokaal was ingericht als stemlokaal en er waren drie personen vertegenwoordigd in de verkiezingscommissie.

De burgemeester was vandaag de voorzitter, daarnaast de voorzitter van het dorpsbelangen en de algemeen directeur bestuurder van onze schoolstichting.

De coronamaatregelen werden nageleefd, waardoor we prima de verkiezingen konden houden.


Nadat alle kinderen hadden gestemd, ging de verkiezingscommissie de stemmen tellen. Het was erg spannend wie de meeste stemmen zou halen. Om 12.00 uur werden de groepen op de hoogte gebracht wie de leden van groep 6 en 8 zouden vertegenwoordigen. Na de felicitatie van de burgemeester kregen de winnaars een viooltje. Dit plantje staat als teken van vertrouwen. Vol vertrouwen maakt de leerlingenraad mooie plannen voor het nieuwe jaar.Boomplantdag, alsnog

Onze school  wilde graag in maart 2020 mee doen aan de boomplantdag. De leerlingen willen graag meer groen op het kleuterplein.

De leerlingenraad heeft hun verzoek besproken met de gemeente. Samen met de gemeente hebben de leerlingen gekeken op het schoolplein naar een geschikte plek voor een boom.

Zes bomen kwamen in aanmerking voor het kleuterplein.

Na beraad van de leerlingen werd met 84 stemmen de Katsuraboom als de meest geschikte boom gekozen, omdat deze de meeste schaduw brengt.

De boom heeft in het Latijns een chique naam Cercidiphyllum Japonicum en komt van oorsprong uit China en Japan. De boom wordt hier maximaal 12 mtr hoog. De Nederlandse naam is Katsuraboom of koekjesboom.

Uhm koekjesboom, jazeker de afgevallen bladeren ruiken naar koekjes of brood.

Door de corona hebben we het planten van de boom uitgesteld. Op 21 oktober 2020 is de boom geplant door de burgemeester en de algemeen directeur bestuurder openbaar onderwijs Borger-Odoorn en een aantal leerlingen.Schoolgidsen 2020-2021

Onder de tab ‘documenten’ vindt u de nieuwe Poolster schoolgids en de Algemene schoolgids OPO Borger-Odoorn


‘t Prikbord

U kunt vanaf nu weer de werkjes van de kinderen bewonderen op hun Prikbord.


Nieuwsbrief

U kunt hier niet de volledige nieuwsbrief lezen, wel uittreksels met algemene informatie.


Bezoek Hunebedcentrum Borger

Op donderdag 8 oktober hebben alle groepen van De Poolster een bezoek gebracht aan het Hunebedcentrum in Borger. In het kader van de Kinderboekenweek met het thema "En toen?" paste dit uitstapje prima. Met de bus werden de groepen naar Borger vervoerd en kregen ze een rondleiding langs het grootste hunebed van Nederland. Natuurlijk werd ook het Hunebedcentrum zelf bezocht en werd er getoond hoe er vroeger vuur werd gemaakt. Voor de groepen 5 en 7 sloot dit onderwerp helemaal aan bij hun huidige geschiedenislessen: "De tijd van jagers en boeren". Al met al is het voor iedereen een boeiende excursie geweest.

Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze leerlingen, ouders/verzorgers en onze medewerkers wordt gerespecteerd. Wij willen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de persoonsgegevens die wij als school verwerken.

Op de website van Stichting OPO Borger-Odoorn kunt u lezen hoe wij dit doen, wat de rechten van de leerlingen, ouders/ verzorgers en medewerkers zijn en wat voor afspraken wij maken om de privacy van alle betrokkenen te waarborgen.