Info van de bieb:


Kerstfeest 2018

De Poolster heeft op donderdag 20 december op school hun traditionele kerstfeest gevierd. Er werd gestart met een muzikaal moment in het speellokaal. Er werden kerstliedjes gezongen door een dameskoor uit Nieuw Buinen, ons eigen kinderkoor en door alle leerlingen. Daarna werd er in alle klassen genoten van de meegebrachte gerechten. Het werd weer een gezellig samenzijn.Kerstmarkt 2018

Op woensdag 12 december vond in en rondom het gebouw van MFA De Noorderbreedte weer de jaarlijkse kerstmarkt plaats. Ook o.b.s. De Poolster stond er met een gezellige kraam en een luchtkussen. Ook de verteltasgroep was vertegenwoordigd. Het was weer een gezellige markt.

Vrolijk kerstfeest

De Poolster raakt langzamerhand in kerststemming.

Dankzij enthousiaste ouders is onze school

weer feestelijk versierd.

Sinterklaas 2018

Gelukkig kwamen ook dit jaar Sint en zijn Pieten De Poolster weer bezoeken. Alle kinderen hebben weer een mooi feest meegemaakt.Rommelpiet!

Het is weer zover op De Poolster. De Rommelpiet is langs geweest en heeft hier en daar de boel flink op de kop gezet. Gelukkig viel het vak cadeautje goed in de smaak.
Pietendag

Maandag 3 december was Pietendag op de Poolster.

Groep 6/7/8 waren de begeleiders van de kinderen

van groep 1, 2 en 3.

Het was erg geslaagd!
Welkom Woensdag groep 4

Groep 4 was lekker sportief bezig tijdens hun Welkom Woensdag.

Allerlei optredens stonden in het teken van "Sport".

Kijk op ‘t PrikbordHet huis van Sinterklaas

Op woensdag 20 november

hebben de groepen 1 t/m 4

een bezoek gebracht

aan het huis van Sinterklaas

in het klooster van Ter Apel.

Het werd voor alle kinderen een mooie ochtend.Klassenlunch 2018

Op woensdag 7 oktober kregen alle kinderen van De Poolster een gezonde klassenlunch aangeboden. Er is heerlijk van gesmuld.Welkom Woensdag groep 6 en 7

De groep van meester Henk beet, traditiegetrouw, het spits af tijdens de eerste Welkom Woensdag van dit schooljaar. Diverse leuke optredens passeerden de revue.

Kijk op ‘t PrikbordBezoek Tweede Kamerlid Henk Nijboer :
Vrijdag 19 oktober bracht Henk Nijboer,Tweede Kamerlid voor de PVDA, een werkbezoek aan onze school.  Alle kinderen van onze school hebben hem om 10.00 uur muzikaal ontvangen met het Verteltaslied “Hé wat zit er in die tas .” Dit lied is geschreven door Bert Hadders.

Na deze muzikale ontvangst maakte hij kennis met het Verteltasproject bij ons op school.
Ook politiek Den Haag is geïnteresseerd op welke wijze wij vorm geven aan dit project.Aansluitend werden de verkiezingen voor de leerlingenraad gehouden, waar dhr. Nijboer hielp bij het stemmen tellen.
Onze nieuw gekozen leden van de leerlingenraad zijn: Mike, Jaylinn, Rico en Maureen. Van harte gefeliciteerd!Meld je aan !Opening Kinderboekenweek

Op woensdag 3 oktober vierden de kinderen van De Poolster de opening van de Kinderboekenweek. Het thema "Kom erbij!" werd letterlijk en figuurlijk ten tonele gebracht. Goed gedaan, jongens en meisjes.

Week van de pauzehap

Komende week wordt elke dag een smuldag!

De kinderen worden verwend met

Maandag: aardbei met cracker

Dinsdag: banaan met toefjes kwark

Woensdag: schoolfruit

Donderdag: schoolfruit

Vrijdag: bleekselderij en mandarijn op een prikker


Aankondiging

nieuwslinks15 t/m 29 september verzorgen de combicoaches diverse sportclinics in de dorpen van de gemeente Borger-Odoorn.

Klik op het logo voor meer informatie of ga naar actiefborgerodoornContinurooster

Op maandag 3 september is De Poolster van start gegaan met het continurooster. Voor sommigen nog een beetje wennen dat ze van half 9 tot 2 uur op school zijn, maar het gros had het erg naarde zin.


We zijn weer begonnen!

De leerlingen en leerkrachten op De Poolster zijn alweer bijna een week aan de slag. Inmiddels is onze kast op de gang ook weer mooi gevuld en zijn onze borden glanzend opgepoetst!