NIEUWSBRIEF  5

Stichting OPO Borger- Odoorn bestaat 10 jaar

Geachte ouder / verzorger,

Onze stichting bestaat dit schooljaar 10 jaar en dit gaan we vieren met OPO got talent talentenjacht

Vindt uw kind het leuk om mee te doen met een zang, dans of muzikaal talent geef uw kind op bij de leerkracht via SchouderCom. Op 19 mei 2022 is de finale met alle scholen in VanSlag in Borger.

Daarnaast gaan alle scholen een kunst- en cultuurwedstrijd organiseren.

Meer informatie volgt.

Schrijver op bezoek

Vrijdag 19 november hebben groep 7 en 8 een bezoek gebracht aan de bibliiotheek. Daar werden we opgewacht door kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk. Pieter heeft onlangs de Gouden Griffel gewonnen met zijn boek Gozert.

Vol humor vertelde hij over zijn beroep als schrijver en zijn boeken. De kinderen mochten na zijn grappige verhalen zelf ook nog wat vragen stellen. We weten bijvoorbeeld nu hoe Pieter Koolwijk op de titel Vlo en Stiekel kwam.

Het was onwijs leuk. Zie ook Nieuwsbrief en foto’s

Gr 5 naar museum De Buitenplaats in Eelde

Gr 6 naar Gevangenismuseum in Veenhuizen

Bekijk foto’s op ‘t Prikbord

Bezoek aan Hoving Holland

Groep 8 is op bezoek geweest bij metaalbedrijf Hoving Holland.

Dit bedrijf maakt machines voor het kweken van champignons.

Wij hebben de afgelopen 2 dinsdagmiddagen het bedrijf Hoving Holland bezocht. We hebben 2 ontzettend leuke middagen gehad. We hebben een rondleiding op de werkvloer gehad en we hebben verschillende technische taken mogen uitvoeren.

Kortom een leuk bezoek aan een internationaal opererend bedrijf!

Schoolgids 2021-2022 onder Documenten

Nationaal schoolontbijt

Een gezond ontbijt in alle groepen

Een goede start van de dag

Ter afsluiting van de kinderboekenweek hebben kinderen groentesoep gemaakt. Snijden, roeren, gehaktballetjes draaien. Als een echte ook stonden ze in de keuken. Ze werden begeleid door een docent gezondheidskunde en welzijn.

Dierenambulance

Gisteren kregen we bezoek van de dierenambulance. De kinderen namen een kijkje in de bus met zijn vele verschillende voorzieningen, waaronder een chip reader en een speciaal net om slangen mee te vangen. De vele vragen werden geduldig beantwoord, en hier en daar aangevuld met anekdotes uit de praktijk.

Kinderboekenweek 2021

De Poolster is klaar voor de Kinderboekenweek. Dit jaar met het thema: “ Worden wat je wil”. We ontvangen een aantal leuke gastsprekers op school en de kinderen mogen tijdens de opening op woensdag 6 oktober verkleed op school komen en over een echte rode loper wandelen om hun favoriete beroep te showen.  En we gaan natuurlijk heel veel lezen!

De judolessen zijn begonnen

Topdag in Drouwenerzand!

De kinderen zijn deze week prima begonnen in het Pretpark van Drouwenerzand.

De hele schooldag met klasgenootjes in attracties, ijsjes eten, samen spelen en lekker eten.

En het weer was ook nog eens perfect. Kortom: een topdag voor iedereen!

En we werden ook nog eens vervoerd in de echte spelersbus van FC Emmen.

Een dag om nooit te vergeten.

De eerste week in het schooljaar 20/21 zit erop.

Laten we hopen en er samen ons best voor doen dat het een succesvol jaar wordt.

Het begin is goed, want groep 5 t/m groep 8 hebben al verslagen op ‘t Prikbord staan. Neem snel een kijkje!

Feestelijke start van het nieuwe schooljaar: De Stichting van onze school, OPO Borger-Odoorn, bestaat 10 jaar. Maandag werden de kinderen feestelijk verwelkomd. RTV Drenthe was ook aanwezig om een reportage te maken van de eerste schooldag. Waarschijnlijk waren de opnames zo geslaagd, dat het NOS journaal, Humberto Tan van RTL 4  en Hart van Nederland de opnames hebben overgenomen. De gehele dag was onze school in de media. U kunt de opnames terugkijken via internet.

Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze leerlingen, ouders/verzorgers en onze medewerkers wordt gerespecteerd. Wij willen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de persoonsgegevens die wij als school verwerken.

Op de website van Stichting OPO Borger-Odoorn kunt u lezen hoe wij dit doen, wat de rechten van de leerlingen, ouders/ verzorgers en medewerkers zijn en wat voor afspraken wij maken om de privacy van alle betrokkenen te waarborgen.