Nieuwstekst

De Mikado

Reacties

Lees HIER  nog eens de voorgeschiedenis.

Recensie Kanaalstreek

Foto’s (heel veel) met dank aan Hans Goeree

RTV1 heeft een mooie rapportage staan op YouTube


Laatste schooldag

De laatste schooldag van het schooljaar 2017-2018. Een prachtige dag met zon, spel en een lekker ijsje.Afscheid groep 8

Op de laatste schooldag werd groep 8 traditiegetrouw de school uitgeveegd. Ook werd er natuurlijk nog even wat lekkers gestrooid. Jongens en meisjes, maak iets moois van jullie verdere schooltijd! We zullen jullie missen!
Verjaardagsfeest 2018

Inmiddels traditie op De Poolster. Het verjaardagsfeest voor de meester en de juffen. Op woensdag 18 juli werden de meester en de juffen weer verwend. De ochtend begon met het verjaardagslied, er waren lekkere hapjes en drankjes en wederom traden de leerlingen voor elkaar op in het speellokaal. En volgend jaar? Gewoon weer de laatste woensdag van het schooljaar: Het verjaardagsfeest!LLLL

Oftewel: Lekker Lang Liggen Lezen.

Op maandag 16 juli was het weer zover. Inmiddels een traditie op De Poolster! Lekker Lang Liggen Lezen. De groepen 3 t/m 8 genoten hier een uurtje van!


De Poolster schittert in theater Geert Teis

Op vrijdag 13 juli werd het geen ongeluksdag voor de leerlingen van De Poolster.

Ze schitterden en straalden op het podium van theater Geert Teis in Stadskanaal in de opera "De Mikado". Na weken van voorbereidingen en oefenen was het dan uiteindelijk zover. Samen met operakoor Frizzare uit Roderwolde en heel veel vrijwilligers werd een waar spektakelstuk op de bühne gezet. Het publiek genoot van het kleurrijke geheel, het spel, de zang en de dans. Kortom: voor heel veel kinderen een avond om nooit meer te vergeten!Schoolkamp

Foto’s en  filmpjes op ‘t Prikbord groep 8


Techniek week

Afgelopen week waren alle groepen aan de beurt voor een les techniek.

HIER alvast foto’s van groep 4


Doe-Museum

Groep 3 en 4 hebben een hele leuke dag gehad in het Doe-museum. Naast allerlei creatieve activiteiten was er ook een heuse foto-shoot. Klik HIER


Boekenruilmarkt 2018

Op donderdagmiddag 21 juni vond de tweede editie van de Boekenruilmarkt op De Poolster plaats. Ongeveer 15 kinderen waren enthousiast met elkaar aan het ruilen. En als het aan deze kinderen ligt, vindt er in 2019 weer een Boekenruilmarkt plaats!Welkom woensdag groep 1/2 geel

De kleuters van juf Gerda hebben op 20 juni een prachtige Welkom Woensdag afgeleverd. Hun thema "Vakantie" werd o.a. opgeluisterd door mooie zang- en dansoptredens. Kortom: Iedereen kreeg zin in de vakantie!

Kijk op ‘t Prikbord


Miya Sama

We zijn gestart met het oefenen voor de opera "Mikado". Gastdocente Esther kwam in alle groepen langs, om over de opera te vertellen en om het lied Miya Sama te zingen met de leerlingen. De kinderen en Esther waren erg enthousiast. Binnenkort meer nieuws over deze opera.Schoolreis groep 5/6/7

Kijk op ‘t Prikbord


Voorlezen

Op 1 juni heeft Bert Hadders in alle groepen voorgelezen in het dialect.

De kinderen genoten van de Groningse verhalen.

Bert, bedankt en tot de volgende keer!      LINKWelkom woensdag groep 5/6

Kijk op ‘t PrikbordKeurmerk Verteltas

Maandag 28 mei was een bijzondere dag voor De Poolster. Als eerste basisschool van Nederland mochten wij het Keurmerk voor de Verteltas ontvangen. De Verteltasouders mochten eerst aan o.a. dhr. C. Bijl, gedeputeerde van de Provincie Drenthe en dhr. A. Trip, wethouder van de gemeente Borger-Odoorn, hun verhaal kwijt over o.a. het ontstaan van de Verteltas. Ook werden diverse Verteltassen getoond. De leerlingen kregen ondertussen het Verteltaslied aangeleerd door onze eigen Schoolzanger Bert Hadders.

Na de officiële uitreiking van het Keurmerk lieten de kinderen, samen met Bert, het lied enthousiast horen aan alle aanwezigen.

Kortom: een dag om trots op te zijn!

En in het bijzonder zijn we trots op alle Verteltasouders die zich met hart en ziel inzetten voor dit uitstekende (lees) project!


Streek Historisch Centrum

In de week van 22 t/m 25 mei hebben alle groepen van De Poolster een bezoek gebracht aan het Streek Historisch Centrum in Stadskanaal.

Daar werden allerlei activiteiten aangeboden die te maken hebben met Stadskanaal en omgeving in vroegere tijden. Groep 5 en 6 bracht op vrijdagmiddag als laatste een bezoek aan het museum. De foto's geven een mooie impressie van een geslaagd bezoek. We danken de vrijwilligers van het Streek Historisch Centrum hartelijk voor de ontvangst en het begeleiden van de activiteiten.


Afscheid Juf Ruth!

Op vrijdag 18 mei is juf Ruth met pensioen gegaan. Na ruim 45 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, gaat ze nu genieten van een welverdiend pensioen. Haar afscheid hebben we samen met groot en klein gevierd.

De dag begon voor juf Ruth en haar man met een nostalgisch ritje in een eend door Nieuw Buinen. Vervolgens werd ze door alle schoolkinderen van De Poolster onthaald met versierde bogen, een lied, cadeaus en een eigen plein!

De receptie 's middags voor de volwassenen werd druk bezocht en Juf Ruth werd volop in het zonnetje en in de bloemetjes gezet.

Ruth, ga fijn genieten van je pensioen samen met je man en je gezin. Je hebt het dik verdiend!Mikado

Groep 8 gaat na de meivakantie van start met het project ondernemend leren. Op vrijdag 13 juli a.s. wordt er een opera opgevoerd.

Het operastuk heet Mikado. Alle groepen leveren een bijdrage in het operastuk.

Groep 8 heeft van burgemeester Jan Seton 200 euro ontvangen om het project op te starten.


Schoolreis groep 1-2

Kijk op de prikborden


Muzikale avond van De Poolster

Op woensdagavond 25 april vond er een muzikaal optreden plaats in het Dorpshuis van De Noorderbreedte. Kinderen van de popband en het zangkoor van De Poolster lieten o.l.v. hun muziekdocenten Herman en Danielle hun talenten zien. Ook zong er nog een volwassen koor. Er was grote belangstelling voor dit muzikale gebeuren.Opening Speeltoestel

Op woensdag 25 april vond de grote opening plaats van ons nieuwe speeltoestel. Juf Alie, juf Rini en juf Ruth knipten samen het lint door en Alaa en Bente mochten als allereerste het speeltoestel in gebruik nemen. Daarna was het voor jong en oud tijd voor een hapje en een drankje. We hopen dat het speeltoestel lang in ons midden zal zijn.Koningsspelen 2018

Op een prachtige en zonnige vrijdag in april vonden de Koningsspelen plaats van De Poolster. En dit keer op een heel bijzondere locatie! Bij de Scouting Stadskanaal waren we te gast. En de hele dag zijn onze leerlingen buiten actief bezig geweest. De ochtend begon met de dans Fitlala van Kinderen voor Kinderen. Vervolgens gingen alle leerlingen in groepjes aan de slag. Hutten bouwen, knopen leren, vuur maken en een boswandeling stonden op het programma. Er was ook een gezamenlijke lunch, verzorgd door onze Ouderraad. 's Middags konden de hoogste groepen genieten van het vlot varen en de kabelbaan met zeepbaan. Kortom: een superdag voor iedereen! We bedanken alle vrijwilligers en in het bijzonder de mensen van de Scouting voor deze speciale dag. Wilt u meer weten over de Scouting? Kijk dan op www.scoutingstadskanaal.nl


Welkom woensdag groep 3

Kijk op ‘t Prikbord


Speeltoestel

Na veel voorbereiding is het speeltoestel bijna klaar. Op woensdag 25 april

vindt de officiële opening plaats!


Popband en koor

De muzikanten van De Poolster

zijn flink aan het oefenen

met hun muziekdocenten

Herman en Danielle.

Ga zo door!Voorstelling groep 5 t/m 7

Op maandag 9 april hebben de leerlingen van de groepen 5 t/m 7 de voorstelling Cyrano de Bergerac gezien. Acteur Joris Lehr speelt in deze toneelvoorstelling alle rollen.

Het was voor de leerlingen een onderhoudend stuk en er zal ongetwijfeld in de zomerkrant een interessante recensie komen te staan.

Meer weten? Klik op de afbeelding.

In elk kind zit een verhaal

Kinderen konden een verhaal schrijven en insturen.

Bij ons in de klas (gr. 6/7) hebben alle leerlingen in duo's een verhaal geschreven. Drie daarvan zijn door mij uitgekozen en doorgestuurd naar Huus van de Taol. De mensen van Huus van de Taol hebben van deze drie de beste uitgekozen en dit verhaal vertaald in het Drents.

De gelukkigen van onze groep waren Liana en Manon. Zij hadden het verhaal met de titel : Komt het nog goud.

Dit verhaal hebben ze ,ten overstaan van alle deelnemende scholen, voorgedragen in het Dorpshuis van De Noorderbreedte.

In totaal deden er vier scholen mee. Een leerling van Daltonschool Ees ging er vandoor met de eerste prijs.

Liana en Manon kregen een eervolle vermelding.

Goed gedaan, meiden!!!!!!


Neutie schiet'n

Helaas viel het neutie schiet'n in het water. De weergoden zaten ons niet mee tijdens de paasmiddag. Alleen groep 5 en 6 konden nog een paar minuutjes aan de slag.


Eitjes zoeken

De groepen 1 t/m 4 hebben in de speeltuin

eieren gezocht.

De paashaas was er gelukkig

dit jaar ook weer bij.


Eitje tik 2018

Onze paaskoningin is bekend! Na spannende voorrondes in alle groepen vond in het speellokaal de grote finale plaats. Uiteindelijk streden Lieke uit groep blauw en Keano uit groep 4 om de prijzen. Lieke Pomp werd uiteindelijk tot paaskoningin 2018 gekroond. Van harte!
Welkom woensdag groep 1-2 blauw

Kijk op ‘t prikbord

Open dag 2018

Meer dan 100 belangstellenden

bezochten op vrijdag 23 maart

onze open dag. Een groot succes!


 Pasen 2018

Dankzij een creatief ouderraadslid ziet de school er weer op z'n paasbest uit!Groep 3

Heeft bezoek gehad van robots! Eentje kon zelfs dansen!

Bekijk de foto’s en het filmpje op ‘t Prikbord.


Pannenkoekendag 2018

De groepen 1 en 2 genoten samen met enkele ouderen van de klaverjasclub en de carpetbowlers van hun inmiddels traditionele pannenkoekendag. Groep 3 en 4 bakten samen met enkele enthousiaste ouders in ons Dorpshuis heerlijke pannenkoeken. voor de kleuters en hun gasten. Ook de rest van de school kreeg nog een lekker stukje pannenkoek.


Speeltoestel kleuterplein

Het speeltoestel van het kleuterplein komt eraan.

De start is gemaakt!


Leerlingenraad 2017-2018

Ze zijn al een tijdje aan de slag:

onze nieuwe leerlingenraad.

Tijd om ze even aan u voor te stellen:

Ize, Imran, Liana, Arie, Hilde, Dan en Dominique

zetten zich voor alle kinderen van De Poolster in.Welkom woensdag groep 4

Kijk op ‘t prikbord


Lekker Lang Liggen Lezen

Inmiddels traditie op De Poolster. Een paar keer per jaar voor een vakantie aan Lekker Lang Liggen Lezen. De groepen 3 t/m 8 zijn er gek op! Er zijn weer veel leeskilometers gemaakt.Schaatsen!

Op vrijdag 9 februari genoten de groepen 5 t/m 8 van het schaatsen en glijden op de nieuwe ijsbaan van Nieuw-Buinen. Koning Winter zorgde voor een laagje ijs en de kinderen voor de ijspret!


Culturele voorstelling

Het Geheim van de Wilg heette het toneelstuk dat groep 3 en 4 heeft mogen bijwonen. Het was een spannende en ontroerende voorstelling, knap en overtuigend gespeeld.Trefbal, Drentse finale

Op donderdag 4 januari 2018 werd in de sporthal van het Esdalcollege in Emmen

het provinciaal kampioenschap trefbal gehouden. Elke gemeente in Drenthe had in december 2017 al voorrondes gehouden en daarbij konden de eerste twee van elke gemeente door naar de finales van het provinciaal kampioenschap.

Obs De Poolster deed met 11 kinderen ook mee.

In de poulefase moesten er 5 wedstrijden gespeeld worden. Twee wedstrijden werden er gewonnen, drie werden er verloren.

Uiteindelijk werden de spelers van obs De Poolster vierde in de poule.

Zij moesten het opnemen tegen de nummer vier uit de andere poule. Voor de plaatsen zeven en acht.

Na een spannende wedstrijd verloren ze deze en werden van de twaalf deelnemers achtste.

Een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Toen werd obs De Poolster elfde.

Goed gedaan jongens en meiden. Volgend jaar weer een stapje hoger.

Oproep: wie van de meegereisde supporters heeft foto’s gemaakt? Graag contact opnemenmet juf Maria.


Kerst scholenvoetbaltoernooi  Nieuw Buinen  groot succes

O.b.s. De Poolster organiseert jaarlijks het kerstvoetbaltoernooi. Verschillende scholen in de omgeving hebben deel genomen aan dit toernooi. Het schoolvoetbaltoernooi is 29 jaar geleden voor het eerst georganiseerd door o.b.s. 24 in Nieuw Buinen.

Elk jaar ontmoeten veel kinderen, ouders en leerkrachten van verschillende scholen elkaar bij dit toernooi. Genieten van de wedstrijden en een gezellig praatje maken geeft een gevoel van saamhorigheid.  

Woensdag 3 januari jl. streden 12 teams tegen elkaar. Al een aantal jaren strijden scholen om de grote wisselbeker. Dit schooljaar mocht St. Antonius uit Musselkanaal de wisselbeker afstaan aan de Montessorischool in Borger. Zij waren de winnaar van het kerst voetbaltoernooi 2018. Op de tweede plaats is geëindigd St. Antonius uit Musselkanaal en op de derde plaats c.b.s. De Borgh uit Borger.Kerstfeest 2017

Op donderdagavond 21 december vond het jaarlijkse kerstdiner plaats op De Poolster.

We zijn deze avond gestart met allerlei mooie optredens van de onder- en bovenbouw. Verder traden ook de popband en het zangkoor voor het publiek op. Daarna heeft iedereen in de eigen klas genoten van de kerstmaaltijd. De leerlingen hadden heerlijke gerechten meegenomen.

Ook dit jaar waren weer enkele oudere inwoners uit Nieuw-Buinen te gast. Ze genoten van de kerstdis!


Wij wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en een mooi 2018!

Tot in het nieuwe jaar!


Sinterklaas 2017

Op 5 december bezocht Sinterklaas weer De Poolster.

Goed uitgerust van een golfvakantie verscheen de Goedheiligman met zijn Pieten in een golfkarretje op ons schoolplein.

Alle klassen werden natuurlijk bezocht door de Sint en de kinderen hebben allemaal een fijn Sinterklaasfeest gehad.

Dag Sinterklaasje!

Tot volgend jaar!Pepernoten rapen

Piet heeft zo wild gestrooid dat er zelfs op de website pepernoten  terecht zijn gekomen!  Help je met rapen?


Rommelpiet

De Rommelpiet is weer langs geweest. Een flinke rotzooi heeft hij achtergelaten, maar ook een leuk vakcadeautje. De kinderen hebben de rotzooi vliegensvlug opgeruimd en kunnen nu genieten van hun boter, kaas en eieren spelletje!Trefbaltoernooi 2017

Op vrijdagmorgen 24 november hebben de groepen 5 en 6 meegedaan aan het trefbaltoernooi van de gemeente Borger-Odoorn in de Splitting in Nieuw-Buinen. Maar liefst 14 teams streden om de eerste plaats. Uiteindelijk veroverde Poolster 1 de beker en Poolster 2 behaalde een verdienstelijke zevende plaats. Goed gedaan sportieve kinderen van De Poolster!

Wist u trouwens dat De Poolster dit toernooi al drie jaar achter elkaar heeft gewonnen? Op naar de Nationale Titel!Nationaal Schoolontbijt 2017

Op woensdag 8 november hebben alle leerlingen van De Poolster gesmuld van een overheerlijk, gezond Schoolontbijt. Wist u dat het dit jaar de 15de keer is dat er een Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd in Nederland?


Nieuw-Buinen krijgt nieuwe ijsbaan

Op vrijdagmiddag 3 november maakten de groepen 5 t/m 8 de startceremonie mee van de nieuw aan te leggen ijsbaan in Nieuw-Buinen. Na de officiële speeches en een openingsrondje door de leerlingen over de baan ging iedereen aan de koek en zopie.
En nu maar wachten op de winter!


Heksen

Onze school is rond Halloween met heksen overspoeld. Deze en andere leuke decoratie hebben we te danken aan de ouders van juf Yvette. Hartelijk dank voor deze leuke donatie!


Onze nieuwe inrichting!

De kinderen en de leerkrachten van De Poolster kunnen genieten van hun nieuwe inrichting in de hal en in de gangen. Nieuwe werkplekken, gezellige gedichtenposters en leuke decoratie fleuren onze school nu mooi op. We hopen dat iedereen er blij van zal worden.

Bekijk onze vernieuwde inrichting


Voorleeswedstrijd 2017

Inmiddels traditie op De Poolster. De voorleeswedstrijd in de groepen 3 t/m 8 tijdens de Kinderboekenweek.

Ryan, Louisa, Alex, Maureen en Ize mogen zich de voorleeskampioenen van 2017 noemen. Goed gedaan hoor!


Conditiecircuit

De bovenbouwgroepen 5 t/m 8 hebben tijdens de gymles een conditiecircuit gedaan. Ze hebben hard gewerkt en lekker gezweet.


Kinderboekenweek 2017

Op woensdagochtend 4 oktober vond o.l.v. dansjuf Ingrid de opening plaats van de Kinderboekenweek  met het thema "Gruwelijk eng". De dans van juf Ingrid en alle kinderen was prachtig en gelukkig niet heel erg eng!Week 39, week van de pauzehap

Veel scholen in Nederland doen mee aan de week van de pauzehap. Onze school is een gezonde school  en wij vinden het belangrijk om stil te staan bij een gezonde pauzehap. De kinderen krijgen vanaf maandag 25 september a.s. de gehele week een pauzehap van school.
De leerlingenraad


heeft de eerste vergadering van het schooljaar weer achter de rug. We wensen Imran, Ize, Liana, Arie, Hilde, Dan en Dominique samen met juf Ruth heel veel succes!