Vrijdag 3 juli was de laatste schooldag voor de kinderen van o.b.s. De Poolster. Door de corona maatregelen zijn veel activiteiten niet doorgegaan.  
Om het schooljaar  gezellig en leuk af te sluiten werden de kinderen getrakteerd op poffertjes. De poffertjesbakkers bakten voor alle kinderen poffertjes. Jammie!
Tot slot werd traditiegetrouw de kinderen van groep 8 de deur uitgeveegd.
Meester en juffendag

Op woensdag 1 juli heeft De Poolster weer het traditionele verjaardagsfeest gevierd. Het werd een leuke dag en de meester en juffen zijn weer goed verwend!

Kinderen, vaders en moeders: hartelijk dank voor de leuke attenties!

Covid19

Tijdens de lock-down was het erg stil op het plein.

Maandag 11 mei mogen we de kinderen weer verwelkomen, al is het voorlopig maar om de dag de helft.

Fijn om weer samen te zijn.
4 Mei

Maandag  4 mei vond de Nationale Dodenherdenking plaats, maar dit jaar zonder leerlingen en ouders in verband met de Corona tijd. Onze school adopteert al jaren het monument aan de Kerklaan in Nieuw Buinen.

Om stil te staan bij hen die hebben gestreden werd vanmiddag door de schoolleider een bloemstuk namens de school neergelegd. Aan het eind van de middag heeft het comité 4 mei Borger-Odoorn en de vereniging Dorpsbelangen een krans gelegd bij het monument.Bezoek aan de PKN kerk in Nieuw-Buinen

Op vrijdag 6 maart zijn groep 6, 7, en 8 op bezoek geweest bij de PKN-kerk in Nieuw-Buinen. Dit in het kader van de HVO/GVO lessen en ook ter voorbereiding op de jaarlijkse herdenking van 4 mei, waar onze school ook altijd actief aan deelneemt. We hebben veel geleerd deze middag. In de kerk is een groot orgel aanwezig, hiervan waren enkele platen losgeschroefd zodat we ook eens een kijkje ín het orgel konden nemen. Verder konden de kinderen alles vragen wat ze wilden weten over het gebouw en alles wat daarin te zien is.
Welkom Woensdag  groep 2          AFRIKA

Venkel

Deze week stond venkel op het menue van Schoolfruit. Venkel heeft een unieke smaak die niet iedereen gelijk lekker vindt. Het heeft zeg maar gewenning nodig.

De fruitouders hebben er gecombineerd met appel en komkomer een feestelijke salade van gemaakt.


Techniekochtend

Op donderdag 13 februari hebben de kinderen van De Poolster een techniekcircuit gevolgd. De onder- en de bovenbouw gingen in kleine groepjes langs allerlei leuke proefjes. De leerlingen uit groep 7 en 8 hebben de proefjes geleid. Het was een boeiende ochtend!    Klik op de afbeelding

Nationale voorleesdagen

Het prentenboekMoppereend’ heeft de titel ‘Prentenboek Van Het Jaar 2020’ in de wacht gesleept. Bij ons op school heeft Bert Hadders dit prachtige boek voorgelezen.


                                            


                                                                                      Klik op de afbeelding


Verlofregeling per 2020

Het kan weleens voorkomen dat u verlof voor uw kind moet aanvragen.

U vindt alle nodige informatie hierover onder de tab ‘Ouders/Verlof’

Kerstvoetbaltoernooi

Maandag 30 december 2019 heeft onze school voor de 31e keer het Kerstvoetbaltoernooi georganiseerd voor de scholen in de gemeente Borger-Odoorn. Er waren 6 scholen vertegenwoordig.Ckc De Borgh in Borger is dit jaar voor de tweede keer met de grote wisselbeker naar huis gegaan.

Kerstfeest op De Poolster

Op De Poolster werd op donderdag 19 december weer met alle leerlingen een gezellig kerstdiner gehouden. Ook enkele ouderen waren weer uitgenodigd om lekker mee te eten.


We wensen iedereen fijne feestdagen toe en een mooi en vooral gezond 2020!

Aankondiging
Drents Archief

Groep 7/8 is vandaag naar het Drents Museum geweest, we hebben hier het Drents Archief bezocht.

De kinderen hebben een quiz gedaan en zijn bezig geweest met een digitale speurtocht, beide gingen over de slavernij.

Sinterklaas op De Poolster

Op 5 december kwam de goede Sint natuurlijk ook weer een bezoek brengen aan De Poolster. De Sint en z'n Pieten arriveerden op een discowagen en dat zorgde direct al voor een swingende sfeer op het plein.

Alle groepen werden op deze feestelijke ochtend bezocht. De meeste groepen hadden ook enkele optredens voor de Sint voorbereid. En natuurlijk gingen de kinderen niet met lege handen naar huis. De groepen 1 t/m 5 mochten in een prachtige schatkamer zelf hun cadeautje uitkiezen en de groepen 6, 7 en 8 hadden voor elkaar leuke surprises gemaakt. Het was een mooie dag op De Poolster!


Trefbal

Onlangs vond de finale van het trefbaltoernooi tussen scholen in de gemeente Borger-Odoorn plaats in de Splitting. Poolster 3 van groep 6 had zich eerder al geplaatst voor deze finale.

Ze vielen helaas niet in de prijzen, maar de kinderen hebben wel weer veel plezier beleefd.
In het kader van ons cultuurbeleid
gaat groep 6 naar het gevangenismuseum in Veenhuizen. Hier krijgen ze een beeld hoe dit dorp is ontstaan. Welke mensen er hebben gewoond en gewerkt en hoe het is geworden tot een gevangenisstraf.

Voor Altijd Jong

Groep 5 heeft op maandag 18 november allerlei gezelschaps-spelletjes gespeeld met een paar dames uit Nieuw-Buinen.

Deze, wat oudere dames, komen, via het project Voor Altijd Jong, een paar keer per jaar op school om in alle groepen een uurtje mee te draaien. De kinderen en de dames vonden het dit keer weer heel gezellig.Groep 1 en 2

We zijn met de kleuters naar verzorginstehuis de Wanne geweest vandaag om Sint Maarten liedjes te zingen.Groep 5

Op 11 november heeft groep 5 een bezoek gebracht aan het museum De Buitenplaats in Eelde. We zijn er met de bus heen gegaan.

De kinderen bezochten daar een expositie van de schrijver en illustrator Daan Remmerts de Vries. Er waren o.a. schilderijen, tekeningen en collages van hem te zien.

Ook hebben de kinderen in tweetallen zelf nog een collage gemaakt. Een kort bezoek aan de mooie tuin mocht natuurlijk niet ontbreken.Schrijver op bezoek

Groep 7 en 8 hebben bezoek gehad van Tosca Menten. Tosca heeft o.a.  de boeken Dummie de Mummie geschreven.

Tosca kan goed vertellen, de kinderen vonden het erg leuk!Nationaal schoolontbijt

Het ontbijtpakket was dit jaar beter gevuld dan ooit. Veel variatie in brood en gezond beleg. We hebben ervan gesmuld!Wij staken

Woensdag 6 november wordt er geen les gegeven en is de school dicht


Leerlingenraad verkiezing

Vandaag, 1 november, vonden de leerlingenraad verkiezing plaats


Er haddenen zich 10 kinderen kandidaat  gesteld voor de leerlingenraad. De kinderen van groep 5 hebben gestemd. Het was een spannende middag. Wie zou de meeste stemmen krijgen?   De winnaars  kregen een viooltje. Een viooltje staat voor vol vertrouwen.
Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal

Dinsdag 8 oktober hebben alle groepen een bezoek gebracht aan STAR.

Ze hadden aan het eind van de Spoorstraat een locomotief voor ons neergezet.
Week van de pauzehap


Week 41

Deze week staat weer in het teken van de pauzehap. Elke dag worden de kinderen getrakteerd op een lekkere gezonde snack.


Zie daar: