Lekker Lang Liggen Lezen

Inmiddels traditie op De Poolster. Een paar keer per jaar voor een vakantie aan Lekker Lang Liggen Lezen. De groepen 3 t/m 8 zijn er gek op! Er zijn weer veel leeskilometers gemaakt.Schaatsen!

Op vrijdag 9 februari genoten de groepen 5 t/m 8 van het schaatsen en glijden op de nieuwe ijsbaan van Nieuw-Buinen. Koning Winter zorgde voor een laagje ijs en de kinderen voor de ijspret!


Culturele voorstelling

Het Geheim van de Wilg heette het toneelstuk dat groep 3 en 4 heeft mogen bijwonen. Het was een spannende en ontroerende voorstelling, knap en overtuigend gespeeld.Trefbal, Drentse finale

Op donderdag 4 januari 2018 werd in de sporthal van het Esdalcollege in Emmen

het provinciaal kampioenschap trefbal gehouden. Elke gemeente in Drenthe had in december 2017 al voorrondes gehouden en daarbij konden de eerste twee van elke gemeente door naar de finales van het provinciaal kampioenschap.

Obs De Poolster deed met 11 kinderen ook mee.

In de poulefase moesten er 5 wedstrijden gespeeld worden. Twee wedstrijden werden er gewonnen, drie werden er verloren.

Uiteindelijk werden de spelers van obs De Poolster vierde in de poule.

Zij moesten het opnemen tegen de nummer vier uit de andere poule. Voor de plaatsen zeven en acht.

Na een spannende wedstrijd verloren ze deze en werden van de twaalf deelnemers achtste.

Een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Toen werd obs De Poolster elfde.

Goed gedaan jongens en meiden. Volgend jaar weer een stapje hoger.

Oproep: wie van de meegereisde supporters heeft foto’s gemaakt? Graag contact opnemenmet juf Maria.


Kerst scholenvoetbaltoernooi  Nieuw Buinen  groot succes

O.b.s. De Poolster organiseert jaarlijks het kerstvoetbaltoernooi. Verschillende scholen in de omgeving hebben deel genomen aan dit toernooi. Het schoolvoetbaltoernooi is 29 jaar geleden voor het eerst georganiseerd door o.b.s. 24 in Nieuw Buinen.

Elk jaar ontmoeten veel kinderen, ouders en leerkrachten van verschillende scholen elkaar bij dit toernooi. Genieten van de wedstrijden en een gezellig praatje maken geeft een gevoel van saamhorigheid.  

Woensdag 3 januari jl. streden 12 teams tegen elkaar. Al een aantal jaren strijden scholen om de grote wisselbeker. Dit schooljaar mocht St. Antonius uit Musselkanaal de wisselbeker afstaan aan de Montessorischool in Borger. Zij waren de winnaar van het kerst voetbaltoernooi 2018. Op de tweede plaats is geëindigd St. Antonius uit Musselkanaal en op de derde plaats c.b.s. De Borgh uit Borger.Kerstfeest 2017

Op donderdagavond 21 december vond het jaarlijkse kerstdiner plaats op De Poolster.

We zijn deze avond gestart met allerlei mooie optredens van de onder- en bovenbouw. Verder traden ook de popband en het zangkoor voor het publiek op. Daarna heeft iedereen in de eigen klas genoten van de kerstmaaltijd. De leerlingen hadden heerlijke gerechten meegenomen.

Ook dit jaar waren weer enkele oudere inwoners uit Nieuw-Buinen te gast. Ze genoten van de kerstdis!


Wij wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en een mooi 2018!

Tot in het nieuwe jaar!


Sinterklaas 2017

Op 5 december bezocht Sinterklaas weer De Poolster.

Goed uitgerust van een golfvakantie verscheen de Goedheiligman met zijn Pieten in een golfkarretje op ons schoolplein.

Alle klassen werden natuurlijk bezocht door de Sint en de kinderen hebben allemaal een fijn Sinterklaasfeest gehad.

Dag Sinterklaasje!

Tot volgend jaar!Pepernoten rapen

Piet heeft zo wild gestrooid dat er zelfs op de website pepernoten  terecht zijn gekomen!  Help je met rapen?


Rommelpiet

De Rommelpiet is weer langs geweest. Een flinke rotzooi heeft hij achtergelaten, maar ook een leuk vakcadeautje. De kinderen hebben de rotzooi vliegensvlug opgeruimd en kunnen nu genieten van hun boter, kaas en eieren spelletje!Trefbaltoernooi 2017

Op vrijdagmorgen 24 november hebben de groepen 5 en 6 meegedaan aan het trefbaltoernooi van de gemeente Borger-Odoorn in de Splitting in Nieuw-Buinen. Maar liefst 14 teams streden om de eerste plaats. Uiteindelijk veroverde Poolster 1 de beker en Poolster 2 behaalde een verdienstelijke zevende plaats. Goed gedaan sportieve kinderen van De Poolster!

Wist u trouwens dat De Poolster dit toernooi al drie jaar achter elkaar heeft gewonnen? Op naar de Nationale Titel!Nationaal Schoolontbijt 2017

Op woensdag 8 november hebben alle leerlingen van De Poolster gesmuld van een overheerlijk, gezond Schoolontbijt. Wist u dat het dit jaar de 15de keer is dat er een Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd in Nederland?


Nieuw-Buinen krijgt nieuwe ijsbaan

Op vrijdagmiddag 3 november maakten de groepen 5 t/m 8 de startceremonie mee van de nieuw aan te leggen ijsbaan in Nieuw-Buinen. Na de officiële speeches en een openingsrondje door de leerlingen over de baan ging iedereen aan de koek en zopie.
En nu maar wachten op de winter!


Heksen

Onze school is rond Halloween met heksen overspoeld. Deze en andere leuke decoratie hebben we te danken aan de ouders van juf Yvette. Hartelijk dank voor deze leuke donatie!


Onze nieuwe inrichting!

De kinderen en de leerkrachten van De Poolster kunnen genieten van hun nieuwe inrichting in de hal en in de gangen. Nieuwe werkplekken, gezellige gedichtenposters en leuke decoratie fleuren onze school nu mooi op. We hopen dat iedereen er blij van zal worden.

Bekijk onze vernieuwde inrichting


Voorleeswedstrijd 2017

Inmiddels traditie op De Poolster. De voorleeswedstrijd in de groepen 3 t/m 8 tijdens de Kinderboekenweek.

Ryan, Louisa, Alex, Maureen en Ize mogen zich de voorleeskampioenen van 2017 noemen. Goed gedaan hoor!


Conditiecircuit

De bovenbouwgroepen 5 t/m 8 hebben tijdens de gymles een conditiecircuit gedaan. Ze hebben hard gewerkt en lekker gezweet.


Kinderboekenweek 2017

Op woensdagochtend 4 oktober vond o.l.v. dansjuf Ingrid de opening plaats van de Kinderboekenweek  met het thema "Gruwelijk eng". De dans van juf Ingrid en alle kinderen was prachtig en gelukkig niet heel erg eng!Week 39, week van de pauzehap

Veel scholen in Nederland doen mee aan de week van de pauzehap. Onze school is een gezonde school  en wij vinden het belangrijk om stil te staan bij een gezonde pauzehap. De kinderen krijgen vanaf maandag 25 september a.s. de gehele week een pauzehap van school.
De leerlingenraad


heeft de eerste vergadering van het schooljaar weer achter de rug. We wensen Imran, Ize, Liana, Arie, Hilde, Dan en Dominique samen met juf Ruth heel veel succes!