NIEUWSBRIEF  9
Aanstelling kinderraadlid Borger-Odoorn Jaylinn Zwiers:

De kinderen van de bovenbouw konden zich aanmelden voor de kinderraad Borger-Odoorn……… lees verder in de nieuwsbrief.


Met toestemming van de ouders, hier Jaylinns pitch:

Nationale Voorleesdagen

Online

Offline

Linksom of rechtsom

We besteden er aandacht an.
Sinterklaas

Nee, hij ging ons schooltje niet voorbij...

Lees de verhalen op de Prikborden.


Schoolontbijt

4 nov. : Vanmorgen hebben alle kinderen, traditiegetrouw gekleed in pyjama of wantsie, genoten van een lekker ontbijt.

Een bolletje of boterham belegd met kaas en/of komkommer, appeltje / eitje erbij, een kopje thee of bekertje melk.

Na 40 minuten waren de buikjes vol en rond.


Het was een gezellig samen zijn.


Thee zonder suiker was voor sommigen wel een dingetje...


Fc Emmen

Groep 7/8 start maandag 2 november met het project van Fc Emmen, scoren voor gezondheid. Op maandag 2 november wordt de opening verzorgd door een aantal medewerkers van het project van Fc Emmen. De kinderen gaan allerlei activiteiten doen die te maken hebben met voeding en sporten.

In een periode van 20 weken gaan we elke week een les doen die te maken heeft met het onderwerp voeding en gezondheid.

De kinderen hebben er heel veel zin in!Verkiezing leerlingenraad

Op woensdag 21 oktober hebben de leerlingenraad verkiezingen plaatsgevonden voor groep 5 en groep 7.

Van tevoren hebben alle kandidaten thuis een verkiezingsposter gemaakt en ze hebben voor de rest van de groep een korte presentatie gehouden.
Twee leerlingen uit groep 5 en twee uit groep 7 werden gekozen in de nieuwe leerlingenraad van De Poolster. Er werd een jongen en een meisje gekozen uit elke klas.

De verkiezingen gingen op dezelfde manier als wanneer volwassenen gaan stemmen. Het speellokaal was ingericht als stemlokaal en er waren drie personen vertegenwoordigd in de verkiezingscommissie.

De burgemeester was vandaag de voorzitter, daarnaast de voorzitter van het dorpsbelangen en de algemeen directeur bestuurder van onze schoolstichting.

De coronamaatregelen werden nageleefd, waardoor we prima de verkiezingen konden houden.


Nadat alle kinderen hadden gestemd, ging de verkiezingscommissie de stemmen tellen. Het was erg spannend wie de meeste stemmen zou halen. Om 12.00 uur werden de groepen op de hoogte gebracht wie de leden van groep 6 en 8 zouden vertegenwoordigen. Na de felicitatie van de burgemeester kregen de winnaars een viooltje. Dit plantje staat als teken van vertrouwen. Vol vertrouwen maakt de leerlingenraad mooie plannen voor het nieuwe jaar.Boomplantdag, alsnog

Onze school  wilde graag in maart 2020 mee doen aan de boomplantdag. De leerlingen willen graag meer groen op het kleuterplein.

De leerlingenraad heeft hun verzoek besproken met de gemeente. Samen met de gemeente hebben de leerlingen gekeken op het schoolplein naar een geschikte plek voor een boom.

Zes bomen kwamen in aanmerking voor het kleuterplein.

Na beraad van de leerlingen werd met 84 stemmen de Katsuraboom als de meest geschikte boom gekozen, omdat deze de meeste schaduw brengt.

De boom heeft in het Latijns een chique naam Cercidiphyllum Japonicum en komt van oorsprong uit China en Japan. De boom wordt hier maximaal 12 mtr hoog. De Nederlandse naam is Katsuraboom of koekjesboom.

Uhm koekjesboom, jazeker de afgevallen bladeren ruiken naar koekjes of brood.

Door de corona hebben we het planten van de boom uitgesteld. Op 21 oktober 2020 is de boom geplant door de burgemeester en de algemeen directeur bestuurder openbaar onderwijs Borger-Odoorn en een aantal leerlingen.Schoolgidsen 2020-2021

Onder de tab ‘documenten’ vindt u de nieuwe Poolster schoolgids en de Algemene schoolgids OPO Borger-Odoorn


‘t Prikbord

U kunt vanaf nu weer de werkjes van de kinderen bewonderen op hun Prikbord.


Nieuwsbrief

U kunt hier niet de volledige nieuwsbrief lezen, wel uittreksels met algemene informatie.


Bezoek Hunebedcentrum Borger

Op donderdag 8 oktober hebben alle groepen van De Poolster een bezoek gebracht aan het Hunebedcentrum in Borger. In het kader van de Kinderboekenweek met het thema "En toen?" paste dit uitstapje prima. Met de bus werden de groepen naar Borger vervoerd en kregen ze een rondleiding langs het grootste hunebed van Nederland. Natuurlijk werd ook het Hunebedcentrum zelf bezocht en werd er getoond hoe er vroeger vuur werd gemaakt. Voor de groepen 5 en 7 sloot dit onderwerp helemaal aan bij hun huidige geschiedenislessen: "De tijd van jagers en boeren". Al met al is het voor iedereen een boeiende excursie geweest.

Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze leerlingen, ouders/verzorgers en onze medewerkers wordt gerespecteerd. Wij willen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de persoonsgegevens die wij als school verwerken.

Op de website van Stichting OPO Borger-Odoorn kunt u lezen hoe wij dit doen, wat de rechten van de leerlingen, ouders/ verzorgers en medewerkers zijn en wat voor afspraken wij maken om de privacy van alle betrokkenen te waarborgen.