Bezoek gevangenismuseum

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

De kinderen leerden hoe er vroeger en nu gestraft wordt en ontdekten hoe een gevangenis er vroeger uit zag. Er was een rondleiding over het terrein en je mocht overal in, dus ook in een cel.

Een leuke en leerzame ochtend!

Handvaardigheid

Op donderdag hebben we een drukke maar leuke middag. We starten na de middagpauze met sociaal emotionele vorming. De ene week Rots en Water en de andere week Leefstijl. Naast het praten over o.a pesten en weerbaarheid doen we ook allerlei oefeningen. We sluiten de middag af met creativiteit. Vorige week hebben de leerlingen kleurige vogels gemaakt.

De tweede week

Inmiddels is de tweede week in groep 6 achter de rug. We hebben allemaal onze draai een beetje gevonden. Het is een fijne groep, bestaande uit 16 leerlingen. De dagen vliegen voorbij, er wordt hard gewerkt. In de ochtend is er tijd voor rekenen, taal en spelling en in de middag komen de zaakvakken aan de beurt. Zo leren we de topografie van Nederland en tijdens de geschiedenislessen zijn we in de Gouden Eeuw beland. Uiteraard is er ook tijd voor creativiteit en sociaal emotionele vorming. Zo hebben we al een kalender gemaakt en heeft iedereen een bijdrage geleverd aan  het recept van een fijne klas.

Eerste schoolweek

De eerste schoolweek van groep 6 zit erop. Een spannende week voor zowel juf als kinderen.

Een nieuwe juf en een nieuw lokaal. Het was een fijne week met allerlei nieuwe indrukken. En wat heeft groep 6 hard gewerkt !  Naast het harde werken hebben ze goed geholpen om alles te vertellen over de regels, afspraken en de methodes . Kortom we hebben allemaal zin in het nieuwe schooljaar !