Naar het bos

We zijn 2 keer naar het bos geweest: De eerste keer om zaden, bladeren e.d. te zoeken (zie de drie foto's -- bomen in herfstkleuren)

De tweede keer zijn we naar hetzelfde stuk bos geweest ( zie de foto's vanuit dezelfde situatie als de eerste drie) Ditmaal was het winter. Bomen zonder blad. Wat een openbaring!!

In het bos hebben we wat aarde in potjes geschept om mee te nemen en op school te onderzoeken. Hierbij werd een kikker in de grond ontdekt. Deze werd wel weer netjes toegedekt.

Dan zijn er nog zes foto's waarbij te zien is dat we de grond aan het onderzoeken zijn.

De bedoeling is dat we in het voorjaar, wanneer de bladeren weer aan de bomen komen, naar hetzelfde stuk bos gaan om de nieuwe veranderingen weer te (her)ontdekken.

Puzzelen

De kinderen van groep 6/7

hebben samen met de kleuters zelfgemaakte puzzels gelegd.

Sommige kleuters hadden helemaal geen hulp nodig!

Hunebedden - dat ligt niet heel fijn!

Op donderdag 30 november hebben de groepen 5 t/m 7 een boeiende excursie gehad naar het Hunebedcentrum in Borger. Ze kregen daar o.a. een rondleiding door het centrum en langs het hunebed. Verder mochten de leerlingen hun kunsten nog vertonen met het vuur maken en het boogschieten. De excursie sloot mooi aan bij de geschiedenislessen van onze methode Wijzer.

Welkom Woensdag

Welkom Woensdag groep 6 en 7

De groepen 6 en 7 van meester Henk hebben op woensdag 22 november

hun talenten laten zien tijdens de traditionele Welkom Woensdag.

Het thema van de Kinderboekenweek "Gruwelijk eng" was hun uitgangspunt.

Artiesten en publiek hebben genoten!

Er zijn ook twee korte filmpjes.

HIER  en   HIER

Sint Maarten

Creatief met herfstbladeren.

De lampionnen beloven echte kunstwerkjes te worden.

Dat kan niet anders of een grote oogst opleveren op 11 november!