Schrijver op bezoek

Vrijdag 19 november hebben groep 7 en 8 een bezoek gebracht aan de bibliiotheek. Daar werden we opgewacht door kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk. Pieter heeft onlangs de Gouden Griffel gewonnen met zijn boek Gozert.

Vol humor vertelde hij over zijn beroep als schrijver en zijn boeken. De kinderen mochten na zijn grappige verhalen zelf ook nog wat vragen stellen. We weten bijvoorbeeld nu hoe Pieter Koolwijk op de titel Vlo en Stiekel kwam.

Het was onwijs leuk.

Pokemon ruilbeurs

Elk jaar is een groep wel een bevangen door een rage! Momenteel speelt dit in deze groep 8 ook echt. De Pokemon kaarten zijn niet weg te denken. Eigenlijk willen we ze in de klas niet zien en wordt er altijd geruild in de pauzes.

Vanmiddag kreeg de groep even een momentje om in de klas te ruilen. Dit werd door de groep enthousiast ontvangen!

Eerste schooldag groep 8

We hebben een heerlijke eerste dag gehad. We hebben vooral veel met elkaar gekletst. We zijn deze dag begonnen met alle vakantie verhalen te delen.

Ook hebben we samen met de groep onze groepsregels gemaakt, iedereen mag er een nachtje over slapen en dan gaan we veranderingen aanbrengen als dat nodig is. Als we het allemaal eens zijn dan komen de regels in de groep te hangen.

Ook hebben we de deur van ons lokaal opgeleukt! Iedereen die nu voor onze deur staat kan precies zien welke groep er in het lokaal zit en hoe we allemaal heten.

We hebben ook nog spelletjes gedaan, we hebben de groep in volgorde van leeftijd, lengte en op alfabetische volgorde van onze achternamen gezet. Dit ging niet bij alle onderdelen even goed😉