Thema herfst en schoolontbijt

We zijn al druk bezig met het thema Sinterklaas. De kinderen zijn ook iets drukker dan normaal.......😂

De herfstwerkjes die we maakten waren een slakkenlampion en een herfstblad die we borduurden en kleurden. Verder hebben we gewerkt uit ons DORR werkboekje. De boekjes zijn uit en de kinderen gaan door naar de volgende fase.

Ook hebben we een Bee-bot te leen van de stichting. Erg leuk en leerzaam. De kinderen leren hiermee programmeren.

Het schoolontbijt was een groot succes. De kinderen hebben goed en lekker gegeten!

Bezoek aan bakkerij Eerkens

Bij binnenkomst:

Wat zien we allemaal in de winkel?

Pepernoten zijn de kinderen direct opgevallen, koekjes, brood, taartjes en chocolade.

Wat eten jullie graag op brood?

De kinderen vertellen wat ze graag op brood eten.

De bakker ging een brood in de broodmachine doen en de kinderen konden zien dat het brood er daarna in plakjes eruit kwam. Een zakje erom en dan wordt het in de winkel gelegd. Klanten kunnen het dan kopen.

Een kijkje genomen in de kantine van de bakker. Daar konden we op platen zien waar brood van gemaakt wordt en hoe het bij de bakker terecht komt. Op een andere plaat zien we de verschillende broden en bolletjes. De bakker liet een doosje zien waar de taartjes in gaan. De kinderen mochten zelf een broodje in een zakje doen.

Werkjes rond het thema

De eerste schoolweek

Hallo allemaal,

De eerste dagen zitten er op. We zijn al aardig gewend aan elkaar. Gelukkig is het nog mooi weer zodat we nog veel buiten kunnen spelen. Natuurlijk werken we ook keihard in de klas.

We zijn begonnen met het thema: De mooiste vis van de zee. We hebben een vis gemaakt voor onze verjaardagskalender. Deze week maken we een octopus van 16 vierkantjes (vouwen) en een werkboekje over de mooiste vis. Naast de taakjes die we doen spelen we ook in de klas.

We hebben geoefend met de buurgetallen en een getal benoemen vanaf een kaartje en verder tellen tot en met 20.

De letter v hebben we aangeleerd en er zijn al spullen meegenomen naar school voor de letterkast.

Vandaag zijn we begonnen met woordjes te hakken en plakken. ( v-i-s = vis)

Tijdens het fruit eten valt op dat sommige kinderen wel erg veel fruit bij zich hebben. Van mij mogen ze dan ook wat in hun bakje laten zitten. Hetzelfde geldt voor drinken. Een grote fles drinken is moeilijk weg te krijgen.

Vrijdags mogen ze wat anders mee hebben dan fruit. Het is dan of een koekje of een stuk fruit, niet beide.

Wilt u hier rekening mee houden?