ArchiefFirst Lego League

Vandaag zijn groep 7&8 gestart met ons Lego project. De klassen zijn gemixt en in groepjes verdeeld.

De start was lastig, met je groep het techneuten schrift lezen bleek wat geduld te vergen. Het liefst gaan we zonder lezen meteen bouwen😃Maar uiteindelijk heeft elk groepje een start kunnen maken en gaan we de komende weken met ons project verder.


Op het prikbord van groep 5 kunt u foto’s zien die een goede indruk geven van het project.
Schrijver op bezoek

Vrijdag 19 november hebben groep 7 en 8 een bezoek gebracht aan de bibliiotheek. Daar werden we opgewacht door kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk. Pieter heeft onlangs de Gouden Griffel gewonnen met zijn boek Gozert.

Vol humor vertelde hij over zijn beroep als schrijver en zijn boeken. De kinderen mochten na zijn grappige verhalen zelf ook nog wat vragen stellen. We weten bijvoorbeeld nu hoe Pieter Koolwijk op de titel Vlo en Stiekel kwam.

Het was onwijs leuk.
De eerste week

We zijn al weer over de helft van de eerste week. Er is al weer veel gedaan. Het begint nog redelijk eenvoudig, maar zal stap voor stap wat moeilijker worden. Daarbij is hulp soms wel nodig. Hiervoor hebben de kinderen een "iets betere ik" in elkaar geknutseld. Dit was hard werken: blokjes uitzoeken, blokjes schuren, gaatjes bepalen, de verschillende onderdelen van het poppetje in elkaar zetten. En daarna het poppetje een "gezicht" geven. Het was een paar dagen gezellig knutselen.


Hieronder het resultaat.