Erfgoedroute

Vorig jaar was het al de bedoeling dat de groepen 7 en 8 de erfgoedroute zouden gaan wandelen. Door corona kon dat toen niet doorgaan. Ook dit jaar gooide corona bijna weer roet in het eten, maar gelukkig heeft de organisatie een digitale oplossing bedacht. Op donderdag 15 april om 9 uur konden we een digitale voorstelling volgen. De voorstelling ging over de Tweede Wereldoorlog. Daar tussendoor kwamen sprekers aan bod die de oorlog hebben meegemaakt, en verschillende personen gaven uitleg over de verschillende monumenten die in Borger-Odoorn te vinden zijn. De kinderen kregen ook een tas met koekjes zoals die in die tijd gebakken werden, een stukje pure chocola, zoals de Canadezen die uitdeelden tijdens de bevrijding, een pakje drinken en een appel, een folder en een zelf te maken vogelhuisje. Ook kregen ze een boek van de voorstelling zodat alles nog eens rustig na te lezen is.

Spreekwoordenchallenge

In groep 7 en 8 hadden we gisteren een spreekwoordenchallenge. De kinderen kregen als opdracht om twee spreekwoorden thuis uit te beelden (zelf, met spullen of getekend), deze te fotograferen en op te sturen. 's Middags hebben we dan een quiz met de ingestuurde spreekwoorden gedaan. Ik heb hele leuke foto's binnengekregen, en die wilde ik jullie niet onthouden. Zien jullie welke spreekwoorden er worden uitgebeeld?

Internet en bellen, hoe ging dat vroeger?

De leerlingen van groep 7 en 8 hebben een lessenserie van Basicly gevolgd waarin zij moesten uitvinden hoe men vroeger omging met internet en bellen. Zij moesten in tweetallen een interview voorbereiden en uiteindelijk ook afnemen. Het interview moest wel bij een volwassene afgenomen worden. Dit was heel leerzaam voor de groep. Veel leerkrachten zijn geïnterviewd, en hun antwoorden zorgden soms voor grote ogen bij de leerlingen. "Wat voor games speelde je vroeger op de computer" was bijvoorbeeld een vraag, waarop het antwoord was; "wij hadden vroeger geen computer". Het begrip "fax" is ook in veel interviews teruggekomen. De leerlingen hebben daarnaast ook geleerd hoe je nu een goed interview houdt. Stel open vragen, reageer soms op wat de geïnterviewde zegt, spreek luid en duidelijk en vertel ook van tevoren dat het interview opgenomen gaat worden. Een heel leerzame lessenserie!

De klas in kerstsfeer!

Om jullie toch een beetje mee te laten genieten van de gezelligheid in de klas, hierbij een paar foto’s van het klaslokaal.

We hebben ook weer een mooie blockposter gemaakt.

Sinterklaas!

De goedheiligman is weer op de Poolster langs geweest! Voor de kinderen van groep 7 en 8 stonden er surprises in het lokaal. Er was weer flink geknutseld en gerijmd. Het was een erg gezellige ochtend!

Start project “scoren voor gezondheid”

Vandaag is groep 7/8 gestart met het project “scoren voor gezondheid” in samenwerking met FC Emmen.

De kinderen hebben een leuke ochtend gehad. De ochtend bestond uit het ondertekenen van een contract onder begeleiding van de mascotte  Sibi. Vervolgens zijn we naar buiten gegaan om verschillende testjes te doen. Over 20 weken worden de testjes weer afgenomen om te kijken of er ook veranderingen zijn.

Kunstwerk groep 7/8

We hebben met de hele groep een mooi kunstwerk gemaakt!

Alle kinderen hebben een A4 gekleurd.

Uiteindelijk hebben we alles aan elkaar geplakt, en is dit onze mooie gezamenlijke kleurplaat geworden.

We zijn allemaal heel trots op het resultaat.