Nieuws van de Bieb:

Lezen in de vakantie is leuk én slim!

Het einde van het schooljaar komt in zicht en de zomervakantie lonkt. Heerlijk natuurlijk, maar vaak lezen kinderen in de vakantie minder dan normaal. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de vakantie niet lezen, na de vakantie een terugval in leesontwikkeling hebben.

Hoe voorkom je die zomerdip?

Door in de zomervakantie samen met je kind regelmatig te lezen.

Zo kom je aan leuke boeken:

Boekentip onderbouw: Jozua Douglas ‘Wout en Rik - De broers Grombek’.

Spannend en grappig ridderverhaal over Wout en zijn bange vader Rik. Tovenaar Sam Salabim heeft de hulp nodig van ridder Rik en zijn zoon Wout. De gemene tovenaar Grajes Grombek heeft samen met zijn broer Griebus de rover zijn toverketting gestolen.

Deel uit de serie Boeken Over Jongens*.

Boekentip bovenbouw: Annet Schaap ‘Lampje’.

Dit is een verhaal over de zee.

Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Vanaf 9 jaar