Pietje Mondriaan

Iedereen kent natuurlijk onze schilder Piet Mondriaan. En groep 5 heeft in zijn beroemde stijl een Pietje gemaakt.

Eerst horizontale en verticale lijnen gemaakt op het portret van een Pietje. En daarna gewerkt met de primaire kleuren: rood, blauw en geel. Vlakken zwart gemaakt en vlakken wit gelaten.

Resultaat? Prachtige Mondriaan Pietjes!

Excursie De Buitenplaats

De week begon goed voor groep 5. We gingen op excursie naar museum De Buitenplaats in Eelde.

Het museum bestaat dit jaar 25 jaar en laat veel van de eigen collectie zien.

In kleine groepjes werden de kinderen door enthousiaste gidsen door het museum geleid. Ze konden zelf ook nog even creatief aan de slag.

Ook aan de bijzonder mooie tuin werd een bezoekje gebracht.

Kortom: een welbestede ochtend!

De schijfkalender

Tekenen, kleuren, knippen, prikken en plakken. En dan ook nog goed in elkaar zetten.

De schijfkalender heeft het allemaal. En we oefenen ook gelijk de dagen, maanden en seizoenen.

Leuk en handig!

Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Prachtige herfstbomen hebben de kinderen van groep 5 gemaakt. Met drie technieken kwamen de bomen tot stand.

Werken met ijsstokjes, vilt en verf. En zo ontstond er een prachtig herfstbos!

Leef je uit in KLEUREN

De Duitse kunstenaar Ottmar Alt is bekend om zijn kleurrijke fantasiefiguren.

Groep 5 heeft zich gestort op een van zijn kleurboeken, en zij kunnen er ook wat van, zeg!

Strandhuisjes en vuurtorens

Groep 5 is nog een beetje in de vakantiestemming. Tijdens de zomervakantie hebben we misschien niet zoveel zon gehad, maar de eerste schoolweek begon toch met veel zon. Vandaar dat we even verlangen naar een bezoekje aan het strand.

Met handvaardigheid hebben ze daarom leuke, kleurrijke strandhuisjes gemaakt. Ook hebben ze leuke vuurtorens getekend en gekleurd.

Hopelijk blijft het voorlopig nog een beetje zomer in ons land en wie weet gaan er binnenkort nog wel kinderen naar een echt strand.

Maar eerst gaan we op maandag 6 september gezellig met z’n allen naar Drouwenerzand!

De verjaardagskalender: Hiep Hiep Hoera!

Groep 5 is aan de slag gegaan met hun verjaardagskalender.

Zo kunnen we mooi zien wie er wanneer jarig is.

En inmiddels hebben twee kinderen in onze groep hun verjaardag al gevierd.

De start van groep 5

De eerste schooldag zit erop.

Voor iedereen natuurlijk best spannend.

Een nieuwe groep, een ander lokaal en een andere juf.

We hebben vandaag van alles gedaan.

We hebben gepraat over de vakantie en een start gemaakt met o.a. rekenen, spelling en woordenschat.

We hebben het over klassenregels gehad, buiten gespeeld en zijn aan de slag gegaan met de verjaardagskalender.

Kortom: we hebben samen een goede start van dit schooljaar gemaakt.

Het lokaal van groep 5

Het lokaal van groep 5 is weer gereed voor een nieuwe groep 5.

Neem maar eens een ‘kijkje in de klas’...

Dit schooljaar bestaat de groep uit 9 jongens en 9 meisjes.

Allemaal van harte welkom en we maken er samen een mooi schooljaar van.